Stjæle / Røveri

Pride Flag

Fetich for

Stjæle / Røveri

Officielle navn
Kategori

Kleptolagni

Seksuel ophidselse ved at begå røveri

Kleptolagni, eller tyveri som en erotisk stimulans, er en form for parafili, hvor personer oplever seksuel ophidselse ved at stjæle.

Årsagen til kleptolagnia er ikke velforstået, selv om det er blevet foreslået, at det kan være forbundet med barndomstraumer eller forsømmelse fra forældrenes side. Det kan også skyldes en følelse af magt eller kontrol, der er forbundet med at tage noget uden tilladelse. I nogle tilfælde har de stjålne genstande ingen pengeværdi, f.eks. papirclips eller viskelæder.

Der er flere mulige motivationer for kleptolagni, såsom spændingen ved at udføre en ulovlig aktivitet eller en flugt fra at føle sig magtesløs i sit liv. Der er endda fundet beviser for, at nogle mennesker ikke stjæler af nød, men snarere af et ønske om opmærksomhed eller anerkendelse. Det er også blevet antydet, at det kan have noget at gøre med problemer med selvopfattelse og følelser af lavt selvværd.

Personer med kleptolagni oplever ofte betydelig uro over deres adfærd og kan få alvorlige juridiske konsekvenser, hvis de bliver anholdt for tyveri. Behandlingen omfatter typisk psykoterapi for at løse underliggende problemer i forbindelse med traumer og/eller følelser af lavt selvværd samt kognitiv adfærdsterapi (CBT) for at hjælpe med at ændre maladaptiv adfærd som f.eks. tyveri. Derudover kan der i nogle tilfælde anvendes farmakologisk intervention for at reducere impulsiv adfærd i forbindelse med kleptolagni.

Det er vigtigt for personer, der kæmper med kleptolagni, at søge hjælp for at forhindre yderligere juridiske forviklinger og psykiske komplikationer på grund af deres adfærd. Med den rette behandlingsplan, der er skræddersyet specifikt til den enkeltes behov, er det muligt at komme sig, og enkeltpersoner kan lære at håndtere deres symptomer mere effektivt for at føre et sundere liv.

Modsætning til Krematistofili

Interessante links om Kleptolagni

Del DIN historie med os andre

person reaching black heart cutout paper

Del din historie

Del din historie til inspiration for andre med samme fetich som dig og få et gratis medlemskab. Det gratis...
person wearing blue denim bottoms

Mit liv med en Jeansfetich

Jeg tænder simpelthen seksuelt på jeans. Jeg tænder både på at piger har dem på, og på selv at...

Vi vil have DIN historie

Jeg ved hvor fantastisk det er for andre med samme fetich at kunne læse om hvordan andre lever med deres fetich. Hvad er det præcis du tænder på, hvordan gør du, er din partner med på det, hvilke udfordringer har du mødt, hvad elsker du ved din fetich… Det og meget mere håber jeg og medlemmerne at du vil dele.

 

Del din historie om DIN fetich, og få et GRATIS medlemskab.

Udfyld formularen her og start med at beskrive din fetich på et overordnet niveau. Så klarer vi resten via e-mail eller ved et personligt online interview hvor vi får talt om netop DIN fetich og hvordan DU lever med den.

 

Start din historie her

Udfyld denne formular og så kontakter jeg dig snarest muligt.

 

Flere
Feticher