Læder

Pride Flag

Leather fetish flag
Fetich for

Læder

Officielle navn
Kategori

Læderfetich

Seksuel tiltrækning til læder.

Læderfetichisme er en form for seksuel interesse, hvor personer bliver ophidset af synet, lugten eller følelsen af lædergenstande. Denne type fetich kan manifestere sig på forskellige måder, afhængigt af den enkelte person. Nogle mennesker finder tilfredsstillelse ved at bære tøj og tilbehør i læder, mens andre oplever nydelse, når de rører ved eller lugter til materialet. Nogle kan endda blive ophidset ved blot at se på billeder af læderbeklædning eller genstande af læder.

Den nøjagtige oprindelse af læderfetichisme er ukendt, men den har eksisteret i århundreder. I den victorianske æra i Europa var seletøj f.eks. på mode i visse samfundsklasser og blev betragtet som et tegn på prestige og magt. I dag er læderbeklædning og tilbehør stadig populært inden for visse subkulturer som f.eks. goth- eller bikermode.

Læder kan bruges til at fremstille en lang række beklædningsgenstande, herunder jakker, bukser, nederdele, chaps, veste og meget mere. Det fås i forskellige farver som sort, brun og rød, afhængigt af den anvendte farvningsproces. Ud over beklædningsgenstande kan læder også bruges til møbelpolstring som f.eks. taburetter og stole samt til bogreoler og kasser til opbevaringsformål.

Læderfetichisme er ikke nødvendigvis forbundet med BDSM-aktiviteter, selv om mange mennesker inddrager det i deres seksuelle leg. Læderbeklædning har tendens til at være mere holdbar end andre materialer, hvilket gør dem ideelle til brug i bondageaktiviteter, hvor der kan være behov for styrke for at holde nogen nede eller fastholde dem sikkert.

Folk, der nyder at bære læder, beskriver ofte fornemmelser som at føle sig styrket, når de tager det på; dette kan til dels skyldes, at det forbindes med traditionelle maskuline idealer som styrke og dominans, som har været knyttet til det i århundreder. Nogle finder også, at det hjælper dem med at udtrykke deres seksualitet på en selvsikker måde uden at ty til aggression eller respektløshed over for sig selv eller andre omkring dem.

Selv om der ikke findes noget endegyldigt svar på, hvad der får nogen til at udvikle en læderfetich, synes det klart, at nogle mennesker tiltrækkes af det på grund af dets stærke visuelle virkning og konnotationer omkring maskulinitet og magt. Det skal også bemærkes, at nogle aspekter af denne form for fetich kan indebære ubehag, da en del af dens tiltrækningskraft ligger i at kunne bevæge sig ud over fysiske grænser, mens man stadig er sikker – dette kan være med til at opbygge tillid mellem partnere, der deltager i BDSM-aktiviteter, der involverer læderfetich.

Interessante links om Læderfetich

Del DIN historie med os andre

person reaching black heart cutout paper

Del din historie

Del din historie til inspiration for andre med samme fetich som dig og få et gratis medlemskab. Det gratis...
person wearing blue denim bottoms

Mit liv med en Jeansfetich

Jeg tænder simpelthen seksuelt på jeans. Jeg tænder både på at piger har dem på, og på selv at...

Vi vil have DIN historie

Jeg ved hvor fantastisk det er for andre med samme fetich at kunne læse om hvordan andre lever med deres fetich. Hvad er det præcis du tænder på, hvordan gør du, er din partner med på det, hvilke udfordringer har du mødt, hvad elsker du ved din fetich… Det og meget mere håber jeg og medlemmerne at du vil dele.

 

Del din historie om DIN fetich, og få et GRATIS medlemskab.

Udfyld formularen her og start med at beskrive din fetich på et overordnet niveau. Så klarer vi resten via e-mail eller ved et personligt online interview hvor vi får talt om netop DIN fetich og hvordan DU lever med den.

 

Start din historie her

Udfyld denne formular og så kontakter jeg dig snarest muligt.

 

Flere
Feticher