Forskellene mellem GSRM og LGBT fra en fetichists synspunkt

  • Home
  • News
  • Forskellene mellem GSRM og LGBT fra en fetichists synspunkt

Forskellene mellem GSRM og LGBT fra en fetichists synspunkt

blue and yellow abstract painting

Gender, Sexuality and Romantic Minority (GSRM) er et paraplybegreb, der omfatter lesbiske, homoseksuelle, biseksuelle, transseksuelle, queer, interseksuelle samfund. Det omfatter også aseksualitet og aromantiskhed. Som en person, der identificerer sig som fetichist inden for GSRM-fællesskabet, forstår jeg forskellene mellem GSRM og LGBT (Lesbian Gay Bisexual Transgender). I dette blogindlæg ønsker jeg at udforske disse forskelle fra en fetichists synspunkt.


GSRM vs LGBT – Hvad er forskellen?

Den største forskel mellem GSRM og LGBT er, at GSRM omfatter mere end blot seksualitet. Mens LGBT fokuserer på seksuel orientering – hvilket køn du er tiltrukket af – ser GSRM på kønsidentitet, romantisk orientering og seksuel orientering. Det betyder, at GSRM-fællesskabet har potentiale til at være langt mere inkluderende end LGBT-fællesskabet.

Som fetichist inden for GSRM-fællesskabet føler jeg, at mine identiteter er bedre repræsenteret af denne bredere definition. Min kønsidentitet passer ikke nødvendigvis ind i traditionelle binære kategorier som mand eller kvinde; min romantiske orientering er ikke begrænset til heteroseksuelle forhold; og min seksuelle orientering omfatter mere end blot ét køn. Alle disse identiteter er vigtige dele af min erfaring som medlem af GSRM-fællesskabet.

Hvad betyder det at være en del af GSRM-fællesskabet?


For mig personligt betyder det at være en del af GSRM-fællesskabet at føle sig accepteret for alle aspekter af min identitet – ikke kun min seksuelle orientering. Det betyder at være i stand til at udtrykke mig selv uden frygt for at blive dømt eller diskrimineret på grund af, hvem jeg er, eller hvad jeg gør, i private rum med voksne, der har givet deres samtykke. Det betyder at kunne komme i kontakt med andre, der deler lignende erfaringer og kan relatere til mig på et følelsesmæssigt plan uden at føle sig som en outsider eller udstødt på grund af vores unikke identiteter i samfundet.

Alt i alt er der klare forskelle mellem GSRM og LGBT, når det gælder inklusion og repræsentation af medlemmer inden for vores respektive samfund.

Som en person, der identificerer sig som både fetichist og en del af GSRM-fællesskabet, har det været utroligt gavnligt for mig at have adgang til den bredere vifte af identiteter, der accepteres af denne stadigt voksende gruppe af mennesker, der identificerer sig uden for traditionelle kønsroller eller seksuelle orienteringer. At være en del af denne større gruppe giver os alle en større synlighed i samfundet, hvilket kan hjælpe os med at bekæmpe diskrimination på baggrund af vores unikke identiteter. Med øget synlighed følger øget accept, hvilket er noget, vi alle bør stræbe efter i enhver form for forhold, uanset om det er socialt eller romantisk!

Del denne side