5. Forskellen på en Fetich og en Kink

5. Forskellen på en Fetich og en Kink

Kinks eller Fetishes… Hvad er forskellen?


Når de fleste mennesker tænker på kinks og feticher, sætter de dem ofte i samme kategori. Der er dog en stor forskel mellem de to. Så hvad er præcis forskellen mellem en kink og en fetich? Netop dette ser vi nærmere på i dette kapitel.

En kink er enhver form for seksuel adfærd, der falder uden for “normen”. Det kan være alt fra spanking til rollespil til brug af sexlegetøj. Kinks ses ofte som finurlige eller skæve, og anses generelt for at være mere legende end seksuelle. Generelt er en kink enhver seksuel aktivitet, der falder uden for traditionelt samleje. På den anden side er en fetich en seksuel besættelse af en bestemt genstand, kropsdel eller aktivitet. En person med en fodfetich kan f.eks. blive ophidset af at kysse, slikke, massere eller lugte til fødder. Feticher anses ofte for at være mere intense end kinks, og kan nogle gange betragtes som tabubelagte.

Selvfølgelig er der en masse overlap mellem de to udtryk, og folk bruger dem ofte i flæng. BDSM-aktiviteter som spanking og bondage kan betragtes som enten kinks eller feticher, afhængigt af personens niveau af interesse og involvering. For nogle mennesker er disse aktiviteter blot ting, som de nyder at gøre i soveværelset (kink), for andre er de en altopslugende besættelse som de ikke kan opnå seksuel tænding eller tilfredsstillelse uden – og derved en fetich.

Det er vigtigt at huske, at både kinks og feticher er helt normale. Faktisk har undersøgelser vist, at næsten halvdelen af alle voksne har mindst én kink eller fetich. Så uanset om du er til smæk eller fødder, er der intet at skamme sig over! Du må godt have lyst til lige det du vil!

Hvordan ved jeg, om jeg har en kink eller en fetich?

Den nemmeste måde at se forskel på en kink og en fetich på er ved at se på dit niveau af interesse. Hvis du kun er svagt interesseret i at prøve noget nyt i soveværelset, er der gode chancer for, at det bare er en kink. Men hvis du ikke kan få nok af noget – hvis du konstant tænker på det, planlægger det, bliver ophidset af det og ikke kan nyde sex uden – er det ret sikkert at sige, at du har en fetich.

En anden måde at se forskel på er ved at se på din motivation. Hvis du kun er interesseret i noget, fordi din partner er det – hvis du er ligeglad med det uden for soveværelset – er det sandsynligvis bare en kink. Men hvis du finder dig selv besat af noget, selv når din partner ikke er til stede, er det sandsynligvis en fetich. Inddrager du din lyst når du har sex med dig selv? Hvis ja, så tyder dette også på en fetich.

Endelig skal du overveje, hvor vigtig aktiviteten er for dit sexliv. Hvis du har det fint med aldrig at gøre det igen efter at have prøvet det én gang, var det sandsynligvis bare en forbigående nysgerrighed (en kink). Men hvis det generer dig, at du ikke kan gøre det – hvis det ville ødelægge dit sexliv, hvis du ikke kunne gøre det mere – så er der gode chancer for, at du har fået dig en fetich

Nogle vil meget firkantet sige, at hvis du er i tvivl så har du ikke en fetich.

Hvad tænker du at det siger om dig at du læser denne bog?

Du kan eventuelt prøve min online test her:

Fetich eller Kink (Dansk version)

Fetish or Kink (English version)

Del denne side